"Musiikki on minulle elämäntapa ja suuri intohimo"

Onko mistään kotoisin: Sysmästä Mörköperältä

Instrumentit: viulu, laulu, helistimet

Siltasen emännän pääasiallinen instrumentti oli pitkään viulu, mutta KinoJakessa rinnalle nousi nopeasti myös laulu. Anskulla on otetta vetäistä niin hempeät balladit kuin rouheat rokitkin puhumattakaan Nempan kanssa fiilistellyistä upeista duetoista ja stemmoista.

Laulun ja viulun lisäksi repertuaariin kuuluu erilaista taustahelistelyä ja kolistelua. Joskus tuntuu että Annina taikoo musiikkia esiin kaikesta mistä vain ääntä lähtee. Soitannon, laulun ja lavapreesenssin lisäksi KinoJaken oivaltavista sovituksista valtaosa on Anskun käden, pään ja korvien yhteistyön tulosta.

Ansku on musiikin rautainen ammattilainen, jonka pelimannijuuret juontavat aivan lapsuusaikoihin. iuluun Annina ihastui alunperin 7 vuotiaana kun sai käteensä enonsa vaimon viulun. Hyvä vinkki siitä, ettei ainakaan viulua kannata valita soittimeksi vaikeutensa vuoksi vain yllytti ja loppu onkin historiaa.

Keikkalavojen ulkopuolellakin musiikinopettajalla ja pedagogilla aika menee pääasiallisesti musiikin parissa. Se on ammatti, elämäntapa, harrastus ja vapaa-ajan viettotapa. Viikot hän siis kaitsee vielä keskenkasvuisia lapsia ja nuoria kohti aikuisuuden haasteita ja viikonloput keskenkasvuisia aikuisia kohti keikkoja.