facebook-ryhmä

Soittajat

Ansku

Annina "Ansku" Siltanen

"Yhtyeen äiti"

Onko mistään kotoisin?: Sysmästä

Instrumentit: viulu, laulu, helistimet

Anninan pääasiallinen instrumentti on viulu, mutta KinoJakessa Anskun repertuaariin kuuluu myös laulua, helistelyä, kolistelua, kuiroilua ja bongoilua. Joskus tuntuu että Annina taikoo musiikkia esiin kaikesta mistä vain ääntä lähtee. Anninan kädenjälki kuuluu pitkälti myös KinoJaken sovituksissa.

Viuluun Annina ihastui alunperin 7 vuotiaana kun sai käteensä enonsa vaimon viulun. Viulun omistaja vielä yllytti instrumentin valinnassa ohjeistamalla, ettei kannata alkaa soittamaan viulua, koska se on niin vaikea soitin. Myös laulaminen on aina ollut lähellä sydäntä.

Anninan aika menee pääasiallisesti musiikin parissa, se on ammatti, elämäntapa, harrastus ja vapaa-ajan viettotapa. Silloin kun hän ei keikkaile tai touhua musikkin parissa lasten ja nuorten kanssa, hän "rentoutuu" tekemällä sovituksia tai kouluttamalla uutta sähköviuluaan tottelemaan paremmin. Myös bändin kontaktihenkilön hommassa touhua riittää. Annina asustelee mörköperällä luonnon rauhassa joka onkin oiva asuinpaikka korvien ja hermojen lepuuttamiseksi.

Nemppa

Janne "Nemppa" Nevanpää

"Ralliautoileva solisti"

Onko mistään kotoisin?: Virroilta

Instrumentit: laulu, kitara

Janne huolehtii solistin tehtävistä ja on yksi valkokankaan näkyvimmistä hahmoista kun KinoJake on lavalla. Aina rauhallinen ja joviaali olemus luo turvaa koko bändille.

KinoJaken lisäksi Nemppa seurailee nuotteja myös rallipoluilla. Rallia ja sprinttiä hän on kaasutellut vuodesta 2000 ja tänä aikana on kertynyt runsaasti "ryttyjä ja pyttyjä". Autot ovat muutenkin läheisiä vermeitä sillä aiemmin mies on ehtinyt väännellä myös tukkirekan, linja-auton ja taksinkin rattia. Jopa niin että autot ovat olleet käynnissä. Ei siis ihme, että Nempan vastuulle on pitkälti kaatunut myös soittokonkkaronkan kuljettaminen JakeMobiililla eli Humppanorsulla seikkailusta toiseen.

Tausta:

- laulua niin pienestä kuin ääntä on lähtenyt
- koskettimia soitellut n. 9 vuotta
- "Viittä vaille" -bändin solisti & kosketinsoittaja n. 5 vuotta

Outi

Outi Jussila

"Pianismin monitaituri"

Onko mistään kotoisin?: Pohjoisesta, pohjoisesta

Instrumentit: Koskettimet, laulu

Outi liittyi KinoJaken iloiseen soittajaperheeseen vuonna 2008 on siitä lähtien kuulunut yhtyeeseen kuin meetwursti leivälle. Outi taitaa koskettimiston lisäksi myös laulamisen.

Heikki

Heikki "Clapa" Halonen

"Tilutirehtööri"

Onko mistään kotoisin?: jostain

Instrumentit: kitara ja toisenlainen kitara

Heikki livahti ensin kitaristin tontille tuuraajaksi ja äkkiä hän huomasi olevansa mukana lähes jokaisella keikalla. Siirtyminen orkesterin viralliseksi jäseneksi onnistui siis varsin kivuttomasti! Mikään slowhand Clapa ei ole, vaan pahimmillaan tilutusta lähtee sellaiselle nopeudella ja asenteella, ettei väki malta lattialla edes tanssia.

Heikki

Jukka Puranen

"Kapulakeisari"

Onko mistään kotoisin?: Rollon poikia

Instrumentit: Iso rumpu, monta pientä rumpua, pari peltiä ja kapulat

Jukka on bändin uusin tulokas, mutta onneksi hänellä on synnynnäinen kyky huonoon huumoriin. Tämän vuoksi hän sopeutui joukkoon kuin sukat pyykkikoppaan. Ja tietenkin Jukka osaa myös soittaa rumpuja. Hänellä on rytmi, jollaista tapaa harvoin paremmissakaan piireissä, kuten olemme kuulleet. Mieletön mies kaiken kaikkiaan!

Jussi

Jussi Valve

"Alataajuustorpedo"

Onko mistään kotoisin?: Eräjärveltä, (osa Orivettä)

Instrumentit: basso

Jussi ajautui basson kanssa samalle kurssille sattuman oikusta kymmenisen vuotta sitten. Hyvin nopeasti tästä aiemmin fiksusta ja filmaattisesta nuoresta miehestä kuoriutui esiin sisäinen basisti ja tämän jälkeen yhteiselo nelikielisen kanssa onkin ollut kohtalaisen pysyvää. Ajan myötä soitin on tullut jossain määrin myös tutuksi. Teoriaopinnot ovat vähässä, mutta ainakaan hän ei laita enää nuotteja suuhunsa.

Lavatanssikulttuuri ja sen lieveilmiöt kuten artistit ovat kuitenkin olleet lähellä Jussin sydäntä jo pitkään aiemmin. Harrastuksina mainittakoon punttisali (harvoin), tietokoneet (usein), kirjoittaminen (harvoin) sekä sosiaalinen verkostoituminen (höpöttäminen).

Soittamisen lisäksi Jussin vastuualueena KinoJakessa on "bändin visuaalinen ja viestinnällinen imago" joka tarkoittaa käytännössä kotisivujen ylläpitämistä.

Taustaa ja saavutuksia:

- omatoimista basson soitantoa vuodesta 1998
- musiikin kiertokoulua käyty "Jenkka-Jazz" ja "Separaattori" nimisten yhtyeiden riveissä.

Aiemmat jäsenet:


Janne "Kannu" Kananen

Rummut, touhuaminen

Ilkka "Ile" Heikkinen

Kitara, laulu

Elina "Ellu" Kattilakoski

Koskettimet, laulu

Mirva Helske

Koskettimet, laulu

Mukana yhteistyössä:

Promokuvat 2012: Jiri Halttunen