Tarina

KinoJake -yhtyeen historia ulottuu aina vuoteen 2005, jolloin kaksi Jannea, yksi Ilkka ja yksi Jussi päättivät ryhtyä harrastamaan yhteissoitantaa. Alkuvaiheessa "ohjelmistoon" kuului mitä kummallisimpia kappaleita mitä kummallisemmin soitettuina, mutta vähitellen linja alkoi muotoutua tanssipuolelle. Jopa joitain tunnistettavia tahtilajeje alkoi löytymään.

Syksyllä 2005 mukaan hyppäsi myös yksi Annina viulunsa kanssa ja näin saatiin touhuun naisellista kuria ja järjestystä. Ensimmäinen keikka heitettiin 26.11.2005 toisen Jannen kotikulmilla Pihtiputaalla. Keikka meni ainakin sinne päin ja tästä touhuun saatiin lisää intoa. Bändin tauon aikana keikalla laulaa lurautti pari laulua muuten muuaan Parkkosen Pete...

Vuoden 2006 alussa todettiin, että KinoJakeksi hetken mielihäiriössä kastettu yhtye kaipaa kipeästi kosketinosastoa. Aiemmin toinen Janneista ja ainoa Annina olivat hoidelleet kiipparistin tonttia vuorotellen. Alkoi kuumeinen etsintä, jonka seurauksena yhtyeeseen liittyi yksi Mirva ja monta pitkää hiusta.

Tässä vaiheessa yhtye oli jo liittynyt ohjelmatoimiston leipiin (Auraviihde) ja reissutkin pitenivät. Enää ei ehditty keikan jälkeen Gastropub Jaloon syömään kuten aiemmin. Vuoden 2008 alussa Mirvan tilalle koskettimien taakse loikkasi kokenut kehäkettu Elina.

Ellu siirtyi kuitenkin muihin haasteisiin jo saman vuoden puolella, jolloin koskettimet otti suvereenisti haltuunsa yksi Outi. Tässä ohessa orkesterille oli jo ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Oli käyty kisaamassa Viihdyttäjä-kisassa, kierretty lavoja, vaihdettu ohjelmatoimistoa (Extraviihteelle), soiteltu televisiossa, uusittu PA:ta, uusittu lisää PA:ta, ostettu ja rakennettu tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa... sekä kenties hieman kehitytty.

Seuraavat suuret muutokset ajoittuivat keväälle 2010, jolloin yhtye vaihtoi Extraviihteeltä Rytmikonttorille erään Peten hyvään huomaan. Samalla Lapinlahden suuri mies (197cm), eli yhtyeen alkuaskelista lähtien mukana touhunnut Ilkka jättäytyi pois kitaristin tontilta. Suuren ajattelijan, eli yhden Karin sanoin "Juna kulkee vaan" ja muutoksista huolimatta keikkatahti on vain tiivistynyt. Kevään ja kesän 2010 aikana kitaristin tontilla onkin vieraillut useita hienoja persoonia kuten yksi Matti, yksi Harri, eräs Vesku pohjoisesta ja sitten yksi Heikki.

Vuosia kului, ikää karttui ja Suomi tuli tutuksi. Samoin Heikin tilutukset, joista on tullut erottamaton osa Kinojakea. Myös rumpujakkaraa kuluttava ahteri vaihtui, kun JanneK vuorostaan siirtyi uusien rytmien pariin. Sujuvasti jakkaralle istahti Jukka. Tällä kokoonpanolla (Janne, Annina, Jussi, Outi, Heikki ja Jukka) onkin sitten kaahattu menemään setti toisensa perään.

Vuonna 2015 orkesteri täytti komeat kymmenen vuotta. Tätä juhlistettiin muun muassa keikkailemalla. Juhlan kunniaksi uusittiin myös pitkään palvellut taustakangas, tosin pari vuotta myöhässä... Mutta uusittiinpa kuitenkin. Vaikka nuorekkaan orkesterin soittajat kolkuttelevat keski-iän portteja, ei minkäänlaisia merkkejä väsymisestä sen enempää kuin aikuistumisestakaan ole näkyvissä. Intoa ja meininkiä on kuin nuorilla varsoilla ja palautteesta päätellen myös yleisöllä on keikoilla yhtä kivaa kuin bändillä. Mikä on ihan positiivista

Julkaisut:

  • Huopikkaat (2009):
    5 viikkoa Radio Suomen soitetuimmat -listalla kevättalvella 2009
  • Pilke silmäkulmassa (2009):
    7 viikkoa Tätä Suomi tanssii -listalla kesällä 2009
  • Pyöritä, pyöritä (2014)

Lisää vuosia, lisää keikkoja!
Ota yhteyttä
ja kysy Kinojakea keikalle